Afdrukken E-mailadres

De Nederlandse competitie alpineskiën bestaat voor een groot gedeelte uit zogenaamde puntenwedstrijden, zowel op kunstbanen in Nederland als in de sneeuw in Oostenrijk. Een wedstrijddag bestaat uit een race over meerdere manches (twee of drie). Om deel te kunnen nemen aan de wedstrijden heb je een wedstrijdlicentie nodig, deze kun je aanvragen via het wedstrijdsecretariaat (PWS)  van de vereniging.

Het jaarlijks hoogtepunt vormen de Nationale (Jeugd) kampioenschappen die de NSkiV in Nederland maar ook in Oostenrijk organiseert. Aan het begin van het seizoen maakt de NskiV de wedstrijdkalender bekend. Hier staan alle wedstrijden in georganiseerd door of in samenwerking met de NSkiV zowel op de binnen- (kunstsneeuw) en buiten- (borstel) banen in Nederlanden als ook de wedstrijden in Oostenrijk.

Aan de hand van de wedstrijdkalender maken de trainers van de OSR een selectie van wedstrijden voor het race team. Deelname aan deze wedstrijden is deels verplicht andere worden sterk aanbevolen. Gedurende het seizoen schrijf je je in voor de betreffende wedstrijden. Voor iedere wedstrijd betaal je startgeld, dit kan per wedstrijd variëren tussen de 8 en 25 euro.

De Nederlandse Ski Vereniging hanteert een puntensysteem dat is gebaseerd op het overal in de wereld gebruikte puntensysteem van de Federation Internationale de Ski (FIS). De NSkiV punten, die je tijdens de wedstrijden kunt behalen, bepalen je plaats op de nationale ranglijst. Er is een nationale ranglijst voor de borstelbanen en een ranglijst voor de behaalde resultaten in de (kunst)sneeuw.

 

 

 

 

 

 

 

.