Trainingskampen Afdrukken E-mailadres

Outdoor Ski Racing organiseert ieder seizoen een aantal trainingskampen zowel in Landgraaf als in Oostenrijk.

De trainingskampen in Oostenrijk zijn voor de skiërs belangrijke gebeurtenissen. Je leert je techniek verbeteren op echte bergen in de echte sneeuw. Je leert omgaan met verschillende sneeuwcondities en weersomstandigheden. Maar ook andere zaken die van belang zijn voor sportieve prestaties komen aan bod. Zo maken we tijd voor conditietraining, bespreken we wat jouw persoonlijke doelen zijn en wat ervoor nodig is om die te halen. En wat je kunt doen, als het even niet zo goed gaat als jij graag zou willen …

De trainingskampen zijn in de eerste plaats bedoeld om je sportieve prestaties te verbeteren. Maar er zijn nog meer redenen om mee te gaan. Het is ook een hele leuke en effectieve manier om in teamverband intensief aan je eigen ontwikkeling te werken. Tijdens deze trainingskampen is er voldoende begeleiding aanwezig (de invulling is afhankelijk van de grootte en samenstelling van de groep). Er gelden regels om te zorgen voor gezondheid en schoolwerk. Zeker in schoolverletdagen is dit laatste een belangrijk punt. Onze vaste uitvalsbasis is het sporthotel “Notburgahof” in Piesendorf (www.tauernresort.com ),  15 minuten rijden van de Kitzsteinhorn gletsjer, Kaprun.

De focus en het trainingsprogramma verschilt per kamp. Zo ligt de nadruk bij het herfstkamp op het verbeteren van de techniek door oa te skiën op reuzenslalom ski’s. Het programma tijdens de kerst, oud&nieuw en voorjaarskampen staan in het teken van de voorbereiding op wedstrijden waar ook gedurende die weken aan deelgenomen wordt. De focus van het mei kamp ligt op weer op de techniek,  voor de skiër is dit een leuke en mooie afsluiting van het seizoen. Lekker skiën met elkaar en een volle week training. De ideale manier voor een eerste kennismaking met onze ski kampen.

Deelname aan de kampen kan op basis van ‘intern’ als ‘extern’ verblijf. Deelname obv intern verblijf betekent dat de skiër volledig intern bij de trainers en begeleider in het sporthotel verblijven. De prijs van het kamp is €650 (6 daagse skipas, verblijf obv volpension, training en vervoer) in het laagseizoen (herfst en mei). Voor de andere kampen in het hoogseizoen is de prijs €750.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen deel te nemen aan de trainingen (extern deelname). Verblijf, eten en vervoer naar Oostenrijk EN vervoer naar de pistes dient dan zelf verzorgt te worden. De prijs van het kamp obv externe deelname is €300 (6 daagse skipas en training) in het laagseizoen (herfst en mei). Voor de andere kampen in het hoogseizoen is de prijs €400

Kamp Locatie Periode Duur
Weekend SnowWorld Landgraaf Begin augustus weekend
Weekend SnowWorld Landgraaf Half september weekend
Herfstkamp Kaprun, Oostenrijk Herfstvakantie (regio midden) week
Kerstkamp Kaprun, Oostenrijk Kerstvakantie week
Oud&Nieuwkamp Kaprun, Oostenrijk Kerstvakantie week
Voorjaarskamp Kaprun, Oostenrijk Voorjaarsvakantie (regio midden) week
NJK kamp NJK locatie Aansluitend aan voorjaarsvakantie week
Meikamp Kaprun, Oostenrijk Mei vakantie week