Kids Cup kunstbaan (NSkiV seriewedstrijd) Afdrukken E-mailadres

De Kids Cup baan is een seriewedstrijd, bestaande uit drie wedstrijddagen verspreid over het seizoen inclusief de finale wedstrijd. Er worden dus ook seriepunten gegeven voor een totaaluitslag na de vier wedstrijddagen.

Een wedstrijddag bestaat uit twee wedstrijden met elk twee manches. Deze worden volgens het schema AB/BA gestoken. Om seriepunten te halen moet je twee manches finishen.

Inschrijven doe je aan het begin van het seizoen bij het sportsecretariaat van de NSkiV, nadat je je licentie aan hebt gevraagd. Je kunt per wedstrijd inschrijven of gelijk voor de hele serie. 

 

Limieten

De Kids Cup Baan is toegankelijk voor aspiranten 1 tot en met scholieren 2. Deelname is alleen mogelijk als je in een vorig seizoen een bepaald aantal punten geskied hebt. Deze limiet wordt per seizoen bepaald door de NSkiV. Tijdens de wedstrijddagen van de Kids Cup baan behaal je ook NSkiV-punten.

Deelname vanaf 8 jaar t/m 15 jaar (ASP 1 t/m SCHOL 2) 

Aspiranten: < 400 NSkiV-punten baan*
Scholieren: < 300 NSkiV-punten baan*
*Op het moment van inschrijving geldige puntenlijst of in het skiseizoen van de betreffende Kids Cup baan twee wedstrijdresultaten behalen, op 2 verschillende banen, waarvan het gemiddelde aan de bovenstaande limiet voldoet.