Nederlandse (Jeugd) Kampioenschappen Alpine Afdrukken E-mailadres

Elk jaar staat in Oostenrijk een aangewezen plaats in het teken van de Nederlandse kampioenschappen alpineskiën. In vier wedstrijddagen zullen meer dan 200 deelnemers vanaf scholieren 1 strijden om de verschillende nationale titels voor de disciplines slalom en reuzenslalom. Voor de jongere startgroepen wordt de 'Snowstar' georganiseerd en de echte “stars” (de snelste drie) mogen starten in de NJK.

 

Limieten Snowstar

Deelname vanaf leeftijd 6 t/m 11 jaar (BEN t/m ASP2). Aspiranten 2 uitsluitend voor de skiërs die niet aan NJK-puntenlimiet voldoen.

 

Limieten N(J)K Alpine

Deelname NJK vanaf geboortejaar 10 jaar t/m 15 jaar (ASP 2 t/m SCHOL 2). Deelname NK vanaf 16 jaar (JSV groep)

Kwalificatie vooraf: een stand op een van de nationale ranglijsten seizoen 2011-2012 of later, of stand op de internationale FIS lijst die voldoet aan de volgende puntenlimieten:

 

ASP  2: < 380 NSkiV sneeuwpunten, < 260 NSkiV baanpunten   

SCH 1: < 330 NSkiV sneeuwpunten, < 230 NSkiV baanpunten  

SCH 2: < 290 NSkiV sneeuwpunten, < 180 NSkiV baanpunten

JSV groep: < 250 FIS-punten*, < 230 NSkiv sneeuwpunten, < 100 NSkiV baanpunten.

 

* Voor FIS-punten geldt de stand op de meest recente lijst of een lijst uit het verleden.

Aspiranten 1 die op een Kids Cup sneeuw in het seizoen een top 5- klassering Aspiranten overall (Aspiranten 1 en 2 samen) behalen, kwalificeren zich voor deelname aan het NJK Alpine voor Aspiranten 2 slalom en reuzenslalom. 

Of 

Aspiranten 1 die een top 3 'Aspiranten 1' ranking op de nationale ranglijst sneeuw Slalom of Reuzeslalom, lijst 2 van het seizoen hebben kwalificeren zich ook voor deelname aan het NJK Alpine  Aspiranten 2 slalom en reuzenslalom. 

 

Kwalificatie tijdens de N(J)K week

Skiërs die tijdens de Kids Cup Sneew combirace een wedstrijdresultaat behalen dat voldoet aan de hierboven vermelde puntenlimieten voor sneeuwpunten, kwalificeren zich ook voor deelname aan het NJK Alpine.

 

 Wildcards:

Naast bovenstaande puntenlimieten kunnen er door de technische staf van de NSkiV wildcards worden uitgegeven aan aspiranten 2 die niet aan de eis voldoen, maar qua niveau wel tot de beste 5 aspiranten van Nederland behoren. Tevens kunnen er wildcards worden gegeven aan aspiranten op basis van de wedstrijduitslag op de SnowStar wedstrijd sneeuw. De wildcards worden definitief bekend gemaakt op een nader te bepalen tijdstip tijdens de NK-week. De NSkiV heeft niet de verplichting om wildcards voor het N(J)K reuzenslalom en/of slalom te vergeven.